Тварини
Екопарку
Планета мавп
Золотистобрюхий мангобей
Клас Млекопитающие
Загін Приматы
Сімейство Мартышковые
Поширення Африка
опис виду

Про життя золотистобрюхого мангобея в природі практично нічого не відомо. Навіть його охоронний статус класифікується як IUCN (DD) - недостатньо даних. Примати середніх розмірів (самці вдвічі важчі за самок - відповідно в середньому 10 кг і 5 кг). Живуть у тропічних лісах, більшу частину життя проводять на деревах, там же сплять і знаходять собі їжу. Сплять вони в сидячій позі, хвостом обвиваючи гілку. Це денний вид. Ймовірно, живуть групами до 20-40 особин, але в середньому близько 15 тварин. Головні ролі у самок і потомства. Дуже рухливі і спритні. У разі надлишку їжі мангобеи можуть мирно уживатися з іншими видами мавп. У разі нестачі їжі групи мангобеїв ворогують.

харчування

Основою харчування служить рослинна їжа (молоді пагони і фрукти).

тривалість життя

20-25 років.

подивитись інших тварин