Тварини
Екопарку
Перната мозаїка
Журавель вінценосний
Клас Птицы
Загін Журавлеобразные
Сімейство Журавлиные
Поширення Західна Африка, Судан і Ефіопія
опис виду

Живуть на відкритих просторах, як заболочених, так і більш посушливих, однак віддають перевагу болотам з прісною водою, заливним лукам або берегам водойм. Активні в денний час. Поза сезоном розмноження збиваються в зграї, часто великі; проте з настанням сезону дощів птахи розбиваються на пари і тримаються відокремлено, охороняючи свою територію не тільки від інших журавлів, але також і від інших птахів, наприклад, качок і гусей. Оперення тіла темне, майже чорне, на білих щоках яскраві червоні плями, горлового мішка немає - це основні відмінності від східного вінценосного журавля. Від інших журавлів відрізняються тим, що у східного і західного вінценосних журавлів на нозі є довгий задній палець, який дозволяє птахові легко утримуватися на гілці дерева або чагарника. Вінценосні журавлі охоче користуються цією перевагою і часто, будучи потривоженими, перечікують небезпеку на деревах. Свої гнізда вінценосні журавлі споруджують з трави, розташовуючи їх на землі. Вид включений до Міжнародної Червоної Книги як вразливий - IUCN (VU).

харчування

Харчуються як тваринною, так і рослинною їжею

тривалість життя

Тривалість життя 20 років і більше

подивитись інших тварин