Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Зеленокрилий ара
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Попугаевые
Поширення Південна Америка
опис виду

Великий папуга; довжина тіла 78-90 см, хвоста - 31-47 см; вага 950-1700 г. Зеленокрилий ара дуже схожий на червоного ару, але на відміну від нього не має жовтого кольору в оперенні. Населяє тропічні сельви, болота, луки, савани з лісопосадками, кромки дощового лісу, пальмові гаї до висоти 1000-1500 м над рівнем моря. Тримаються птахи зазвичай парами. Поводяться обережно - їх важко помітити в листі дерев. Добре літають, розвиваючи швидкість до 60 км на годину. Мають відмінний зір і слух. Добре лазять по деревах. Активні у світлий час доби, а в жаркі години відпочивають у кроні дерев. У посушливий період зеленокрилі ара збираються в численні зграї, до 200 птахів. Вперше зеленокрилий ара був описаний вченим Г. Р. Греєм у 1859 році

харчування

Харчуються рослинною їжею, в основному горіхами пальм. Щодня літають на річкові мулисті обмілини, де облизують червону глину. Досі не встановлена ​​точна причина такої поведінки. Припускають, що таким чином птахи нейтралізують токсини, що містяться в незрілих плодах. Іноді завдають значної шкоди кукурудзяним плантаціям

тривалість життя

Тривалість життя 30-50 років

подивитись інших тварин