Тварини
Екопарку
Горобині птахи
Снігур
Клас Птицы
Загін Воробьинообразные
Сімейство Вьюрковые
Поширення Вся Європа, Передня і Східна Азія (включаючи Камчатку і Японію).
опис виду
Птах дрібних розмірів, трохи більший за горобця (довжина 15 см, вага до 34 г). Снігур живе в лісах з густим підліском, також його можна зустріти в садах і парках міст (особливо під час кочівель). Влітку птах живе як в густих лісах, так і в рідколіссі, але помітити його вдається рідко. Взимку зграї снігурів дуже добре помітні, як і окремі пташки на безлистих деревах парку на білосніжному тлі. У самців снігурів грудка рожево-червоного кольору, у самок - буро-сірого. Оперення пташенят переважно вохристо-коричневого кольору. «Чорної шапочки», як у дорослих особин, на голові у пташенят немає.
харчування
Харчується снігур насінням, бруньками, деякими павукоподібними і ягодами, зокрема, горобиною. Годуючись ягодами, виїдає з них насіння, залишаючи м'якоть. Пташенят вигодовує в основному рослинними кормами, додаючи комах і ягоди.
тривалість життя
Тривалість життя складає 13-15 років
подивитись інших тварин