Тварини
Екопарку
Птахи водойм
Руда свистяча качка
Клас Птицы
Загін Гусеобразные
Сімейство Утиные
Поширення Тропіки і субтропіки Америки, Африка, Південна Азія
опис виду

Деревна качка середнього розміру. Довжина її тіла 45-53 см, вага 620-900 г. Статурою - високою посадкою, довгою шиєю і довгими ногами - нагадує швидше гусака, ніж типову качку. В оперенні переважають рудий або коричнево-рудий колір. Дорослі самці і самки майже не відрізняються один від одного. Висиджують кладку по черзі обидва птахи з пари, що саме по собі вважається незвичайним серед качок. Пташенята виводкового типу, залишають гніздо незабаром після появи на світ і слідують за батьками, ховаючись від хижаків у густій траві. Руда деревна качка - соціальний птах: тримається зграями, в тому числі змішаними з іншими спорідненими видами, проте особливо великих скупчень не утворює

харчування

Основу харчування складають різні частини водних і надводних рослин

тривалість життя

У природі живуть у середньому 3-5 років. У зоопарках - 10 років і більше

подивитись інших тварин