Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Рожевий какаду
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Какаду
Поширення Австралія
опис виду

Дрібний какаду елегантної статури. Довжина тіла 37 см, хвоста - 17 см. Вага 300-400 г. Верхня частина голови світло-рожевого кольору. Спина світло-сіра; щоки, шия, грудка і черевце лілово-червоні. Чубчик - «шапочка», зовні білуватий, всередині рожево-червоний. Тримаються дрібними (до 20 особин) зграями. У гніздовий період живуть парами, молодь утворює тимчасові великі скупчення (200-1000 особин) без чіткої організації. Активні вдень. Часто зустрічаються поблизу поселень людини. Ведуть осілий спосіб життя. Австралійська назву «Galah» в перекладі з місцевого діалекту означає клоун, дурень. Причина настільки образливої назви - звичка рожевого какаду виконувати «припадочний танець», спостерігаючи за яким може здатися, що папуга страждає фізичною або душевної хворобою: какаду б'є крилами, притоптує лапкою, збуджено кричить і крутиться навколо своєї осі. Птахи люблять купатися. Під час дощу висять вниз головою з розкритими крилами.

харчування

Рослиноїдні. Харчуються насінням трав, зерном, фруктами і ягодами, горіхами

тривалість життя

Тривалість життя в неволі більше 50 років

подивитись інших тварин