Тварини
Екопарку
Горобині птахи
Рисовка
Клас Птицы
Загін Воробьинообразные
Сімейство
Поширення Острови Ява і Балі (початковий ареал).
опис виду

Рисовка спочатку жила тільки на двох азіатських островах. Сьогодні цей вид зустрічається в багатьох тропічних країнах, в тому числі на Суматрі, Гаваях, Молуккських островах, а також на східноафриканському узбережжі, Занзібарі і Острові Святої Єлени. Рисовка - невелика сіро-блакитна пташка з білими щічками; її довжина 14 см, вага до 20 г. Місцеперебування рисовки - це світлі ліси з великими галявинами, а також культивовані землі. Вона часто селиться на окраїнах сіл і вздовж доріг. Кулясте гніздо птах будує в густому чагарнику, в дуплах дерев і під дахами будинків. У кладці від 4-х до 7-и яєць, висиджують які обидві птахи-батьки. У рисовок не існує вираженого статевого диморфізму. Єдина відмінність самки від самця в тому, що співає тільки самець. На Яві і Балі популяція рисовки катастрофічно скоротилася. Вид занесений до Міжнародної Червоної Книги як вразливий - IUCN (VU).

харчування
Рисовки харчуються насінням трав і зерном; вони можуть налетіти великою зграєю на рисові поля і ниви і харчуватися там зерном. І тому іноді вважаються шкідниками.
тривалість життя
При правильному догляді та годуванні ці пташки живуть в неволі 7-10 років.
подивитись інших тварин