Тварини
Екопарку
Травоїдні та комахоїдні звірі
Плямистий олень
Клас Млекопитающие
Загін Парнокопытные
Сімейство Оленевые
Поширення Китай, Росія, Тайвань, В'єтнам, Корея, Японія
опис виду

Плямистий олень - великий парнокопитний ссавець типової «оленячої зовнішності». Довжина тіла 160-180 см, висота в холці 95-112 см. Довжина рогів 90-120 см. Вага 75-130 кг (самки дещо менші за самців, їх вага до 80-85 кг). Улітку забарвлення червоно-руде з білими плямами, взимку темно-сіре, на шиї у них грива. У цих оленів є «дзеркало» - різко окреслена світла пляма на заду, яка допомагає їм не втрачати один одного з виду в густому лісі. У плямистого оленя дзеркало невелике, біле з чорною облямівкою, не заходить вище хвоста. Рогу дорослих самців великі, з численними відростками. Очі вночі світяться червоним або помаранчевим світлом. Зовні (влітку) забарвленням нагадують лань, але відрізняються більшими розмірами і формою корони рогів. Роги лані лопатисті, а роги плямистого оленя (є тільки у самців) гіллясті і набагато тонші, ніж у благородного оленя. На даний час вид широко розселений по всій Європі (в тому числі і в Україні), а також був завезений до Австралії і Нової Зеландії

харчування
Харчуються трав'янистими рослинами, опалим жолудями, горіхами і плодами, листям дерев і чагарників, грибами і ягодами, взимку їдять також кору, бруньки і пагони, зрідка хвою
тривалість життя

У середньому 15 років

подивитись інших тварин