Тварини
Екопарку
Планета мавп
Звичайний шимпанзе
Клас Млекопитающие
Загін Приматы
Сімейство Гоминиды
Поширення Західна і Центральна Африка
опис виду

Тіло покрите грубою темно-коричневою шерстю, за винятком обличчя, пальців ніг, пальців рук і підошов; частина волосся біла (навколо рота і на п'ятій точці). Разом з карликовим шимпанзе утворює рід шимпанзе (Pan). У звичайного шимпанзе статура більш міцна і мускулиста, ніж у карликового шимпанзе, а ареал більш обширний. Зріст самців може становити 160 см, а самок - 130 см. Дорослі особини в дикій природі важать від 40 до 80 кг. Шимпанзе живуть у спільнотах, які типово коливаються від 10 до 20 особин. Відомі й більші групи. Вид внесений до Міжнародної Червоної книги як вимираючий - IUCN (EN).

харчування
Шимпанзе всеїдні, але головним чином їх дієта рослинна, що складається з фруктів, листя, горіхів, насіння, бульб та іншої рослинності, а також грибів. Охоче поїдають комах, мед, пташині яйця. Їдять м'ясо щоразу, коли це доступно, в тому числі мавп.
тривалість життя

Тривалість життя складає приблизно 50 років.

подивитись інших тварин