Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Звичайна (строката) розелла
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Попугаевые
Поширення Австралія, Тасманія
опис виду

Дрібний папуга. Довжина тіла 30-34 см при вазі не більше 130 г. Верхня сторона спини «мозаїчна»: переважно темна, але кожне перо облямоване зелено-жовтим кольором, нижня частина спини зеленувато-жовта. Птахи прив'язані до однієї території і не здійснюють кочівлі. Активні в денний час. Молоді птахи тримаються великими зграями, тоді як дорослі птахи живуть або парами, або невеликими групами. Під час токування самець робить шлюбний танець: він ходить навколо самки в гордій позі, піднімає пір'я і періодично розпускає віялом хвіст. Танець супроводжується особливими звуками. Самка приймає позу пташеняти, яке просить корм, і видає скрипучі звуки. Потім самець припиняє токування і починає її годувати. Подібний ритуал повторюється кілька разів. Під час висиджування самка не залишає гнізда, а самець її годує

харчування
Харчуються насінням дикорослих і культурних трав і фруктами. Можуть завдавати шкоди культурним посівам, але приносять і користь, знищуючи бур'яни і поїдаючи шкідливих комах
тривалість життя

При хороших умовах утримання живуть 20-30 років

подивитись інших тварин