Тварини
Екопарку
Птахи водойм
Нільський гусак
Клас Птицы
Загін Гусеобразные
Сімейство Утиные
Поширення Африка,Європа
опис виду

Відмітна риса виду - широкі шоколадні «окуляри» навколо очей, різкий контраст між верхом і низом шиї (за що птаха часто називають гусаком-джентльменом або гусаком з моноклем). У центрі грудей - темна пляма. Тримаються парами, сімейними групами, а іноді і великими зграями, що складаються з сотень або тисяч птахів. Незважаючи на середні для гусака розміри (довжина 63-73 см, вага самця до 3 кг), це дуже войовничі й агресивні птахи, особливо в шлюбний сезон. Гніздяться окремими парами на землі, в заломах очерету, в нішах, норах, дуплах дерев, порожніх гніздах інших птахів. Самка гусака будує гніздо з гілок і листя, потім вистилає його своїм пухом. Про пташенят піклуються обидва батьки

харчування

Харчуються насінням, листям, травою, іноді їдять сарану, черв'яків

тривалість життя

15 років і більше (в зоопарках)

подивитись інших тварин