Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Молуккський какаду
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Какаду
Поширення Молуккські острови
опис виду

Какаду середніх розмірів. Довжина тіла самця 50-52 см, самки - 45-48 см. Величина хохла 15-19 см. Населяють ліси, межі лісів, вирубки з невеликими групами дерев, мангрові зарості, заболочені території, кокосові насадження, прибережні зони; селяться до висоти 1000 м над рівнем моря. Тримаються парами, дрібними (по 4-12 особин) і великими зграями (від 20 особин). Люблять високі дерева. Ночують групами до 16 птахів. Обережні, в разі небезпеки швидко летять. Популяція нараховує менше 10000 особин. На початку 1960 року вид внесений до Міжнародної Червоної книги. Статус - IUCN (VU) - вразливі види. Молуккський какаду - дуже тямущий папуга, сильно прив'язується до людини. Але здатність до наслідування людської мови у нього вельми обмежена. Він може вимовляти лише окремі слова, як правило, не більше 10. Проте добре наслідує голоси тварин

харчування

Харчуються насінням, плодами (в тому числі зеленими кокосовими горіхами), ягодами, горіхами, комахами та їх личинками

тривалість життя

Більш 40-50 років в природі, 60-80 років - в зоопарках

подивитись інших тварин