Тварини
Екопарку
Планета мавп
Мавпа Бразза
Клас Млекопитающие
Загін Приматы
Сімейство Мартышковые
Поширення Джунглеві ліси Африки
опис виду

Одна з найбільш яскраво забарвлених мавп у світі. Тіло сіре з червонувато-коричневою спиною, чорними кінцівками і білимї верхом. Виражена біла борода і помаранчева пляма на лінії брів. У самців шкіра на щоках навколо носа синього кольору. Розміри середні: тіло до 60 см у самців і до 55 см у самок, хвіст до 78 см, вага близько 7 кг. Живуть сім'ями, що складаються з дорослого самця, трьох дорослих самок і їх потомства. Сімейна територія становить 6-13 га. Групи, що мешкають поряд, можуть годуватися разом, однак на час сну розходяться по своїх лігвах. Мартишкии Бразза вміють вправно ховатися в листі і в разі небезпеки вони завмирають на місці, перетворюючись в нерухому статую. Ця їх особливість і лягла в основу видової латинської назви приматів: слово «neglectus» походить від дієслова «neglego», що означає «дивитися крізь пальці» чи «залишати без уваги».

харчування

Листя, фрукти, плоди, комахи, пташині яйця і дрібні хребетні

тривалість життя

20-25 років

подивитись інших тварин