Тварини
Екопарку
Птахи водойм
Мандаринка
Клас Птицы
Загін Гусеобразные
Сімейство Утиные
Поширення Східна Азія,Центральна Європа
опис виду

Мандаринок (через шлюбне забарвлення оперення самця) вважають найкрасивішими представниками сімейства. Боки голови селезня білого кольору, дзьоб яскраво помаранчевий, на кінці блакитний, шия руда, груди блакитно-фіолетові або червоні, колір спини блискучо-зелений з синявою. Пір'я крил пофарбоване в зелений колір знизу і в помаранчевий у верхній частині. Мандаринка-самка непримітна і має сіро-палевий окрас. Від очей до потилиці йде біла смуга, яка поступово звужується. У «звичайному вбранні» самець від самки відрізняється яскраво-червоним дзьобом. Мандаринка - дрібна деревна качка (середня довжина 45 см, вага до 0,5 кг). Товариський, але полохливий птах. Вважає за краще триматися групами. Пари для розмноження формуються на початку зими. Як тільки спільна пара утворилася, самка шукає місце гніздування. Гніздо качки-мандаринки - це отвір в дереві на висоті до 10 метрів.

харчування

Харчуються насінням, головним чином жолудями і горіхами, а також водоростями. Рідше мандаринки поїдають черв'яків, молюсків і ікру риб.

тривалість життя

У природі живуть 3-6 років. У неволі - до 12 років.

подивитись інших тварин