Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Малий каштановолобий ара
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Попугаевые
Поширення Південна Америка
опис виду

Один з найбільш дрібних представників роду. Довжина тіла 45-52 см, хвоста - 20-24 см; вага 380 г. У малого каштановолобого (червоноплечого) ара забарвлення зелене, голова з синім відтінком. В основі крил добре помітні червоні плями. Такі ж плями є і у інших видів ара. Птахи часто використовують їх як засіб загрози: вони розкривають крила, демонструють ці плями і намагаються залякати противника. Схожа поведінка спостерігається у самців і при упаданні за самками. Як і у інших видів цієї групи, самці і самки каштановолобих ара за зовнішнім виглядом не відрізняються. Свою назву каштановолобий ара отримав завдяки коричнево-бурому оперенню на лобі, щоках і підборідді. Часто гніздяться колоніями. У кладці 2-5 яєць. Висиджування триває 26-28 днів. Перші кілька днів самка не залишає гніздо, а самець її годує і постійно знаходиться поруч, іноді залазячи в гніздо на ніч. Пташенята оперяються в 11-12 тижнів. Після виходу пташенят з гнізда їх ще два тижні годують батьки.

харчування

Харчуються пальмовими горіхами, ягодами, насінням, плодами. Іноді завдають відчутної шкоди плантаціям кукурудзи, де годуються в період дозрівання врожаю. Таку ж загрозу представляють ці папуги і гаям фігових дерев

тривалість життя

Живе цей папуга досить довго, близько 40-60 років

подивитись інших тварин