Тварини
Екопарку
Планета мавп
Магот
Клас Млекопитающие
Загін Приматы
Сімейство Мартышковые
Поширення Північно-Західна Африка, Європа (Гібралтар).
опис виду

Це єдиний безхвостий вид з роду макак, до того ж єдиний вид макак, що живе не в Азії, і єдина європейська мавпа. Шерсть густа, буро-жовта, з червоним відтінком, що дозволяє їм легко переносити холод до -10 ° С і нижче. Габарити: довжина тіла 75-80 см (самці), самки в два рази менші, вага самців 13-15 кг, самок - 6-11 кг. Улюблене місце проживання маготов - скелі, але ці мавпи відмінно лазять і по деревах. В горах Африки маготи завжди були нечисленні. У Гібралтарі ж вид опинився під загрозою вимирання в середині XX століття, коли диких тварин залишилося всього близько двох десятків, проте вжиті заходи позитивно позначилися на збільшенні популяції. Вид внесений до Міжнародної Червоної книги як вимираючий - IUCN (EN). У Фельдман Екопарк успішно розмножуються.

харчування

Всеїдні. Харчуються як рослинною їжею: плодами, злаками, насінням хвойних дерев; так і тваринною їжею: пташиними яйцями і комахами (сарана, жуки, метелики).

тривалість життя

У середньому 20 років.

подивитись інших тварин