Тварини
Екопарку
Травоїдні та комахоїдні звірі
Китайський мунтжак
Клас Млекопитающие
Загін Парнокопытные
Сімейство Оленевые
Поширення Китай, Індія, Південно-Східна Азія і острів Тайвань
опис виду

Невеликі короткошерсті олені. Довжина тіла 90-110 см, висота в холці 40-55 см, довжина хвоста 15 см. Середня вага від 10 до 20 кг. Рекордна вага самця - 32 кг. Це один з найбільших видів мунтжаків. Основне забарвлення тіла - темно-охристе. Відрізняються досить простою будовою рогів: кожен ріг має лише одне, максимум два відгалуження довжиною не більше 15 см. Як у більшості видів оленів, роги є тільки у самців. Також у самців-мунтжаків у верхній щелепі є різці, що виступають з пащі. Відмінною особливістю всіх мунтжаків (рід Muntiacus) є темні лицьові смуги, що йдуть від очей у формі літери «V», які позначають секретні залози, розташовані біля очей. Живуть поодинці або парами, не утворюючи скупчень, що рідко серед оленів. Максимальна активність в ранкові та вечірні години. Територіальні тварини. Самці мунтжаків захищають належні їм райони від вторгнення інших самців. Якщо вони зустрічаються, між ними часто виникають сутички, в яких використовуються не стільки короткі роги, скільки гострі різці. Відчувши загрозу, мунтжак Ріва голосно гавкає (тому він отримав прізвисько «гавкаючий олень»), попереджаючи побратимів про небезпеку, а потім довгими стрибками швидко віддаляється в рятівний чагарник. Під час сезону розмноження його гавкіт може тривати довгий час, в інші періоди він недовгий.

харчування

Рослиноїдна тварина. Харчується травою, іншими рослинами, плодами і ягодами.

тривалість життя

У природі не більше 10 років. У зоопарках мунтжаки досягали 16-18-річного віку.

подивитись інших тварин