Тварини
Екопарку
Суперхижаки – кішки
Каракал
Клас Млекопитающие
Загін Хищные
Сімейство Кошачьи
Поширення Африка і Азія
опис виду

Незважаючи на скромні розміри (довжина тіла 65-82 см; маса - 13-22 кг), притаманна каракалу спритність робить його виключно грізним хижаком і одним з кращих мисливців на птахів. Ця кішка наділена добрим слухом, умінням підкрадатися як «ніндзя» і так само блискавично діяти. Його латинська назва Caracal caracal походить від тюркського слова «каракал», що означає «чорні вуха». Під «вухами» у даному випадку маються на увазі кісточки (до 5 см) на їх кінчиках. На лапах розвинена щітка з жорсткого волосся, що полегшує пересування по піску. Хоча у каракала довгі ноги, як і всі котячі, довго бігти він не може, тому полює, чекаючи жертву і наздоганяючи її великими (до 4,5 м в довжину) стрибками

харчування
Каракал (ще його називають берберійською риссю) ловить ссавців (від миші до газелі) і всіх птахів, включаючи величезних дрохв. В Індії і Персії каракалів як собак тренували полювати на птахів, зайців і дрібних ссавців
тривалість життя

10-15 років. У зоопарках доживали до 20 років

подивитись інших тварин