Тварини
Екопарку
Травоїдні та комахоїдні звірі
Капібара
Клас Млекопитающие
Загін Грызуны
Сімейство Водосвинковые
Поширення Центральна і південна Америка
опис виду

Напівводний травоїдний ссавець; єдиний представник у сімействі. Капібара - найбільший серед сучасних гризунів. Мовою індіанців гуарані слово капібара означає «пан трав». Довжина тіла дорослої капібари досягає 1-1,35 м, висота в холці - 50-60 см. Самці важать 34-63 кг, а самки - 36-65,5 кг (вимірювання зроблені в венесуельських льянос). Самки, як правило, більші за самців. Статура важка. Зовні капібара нагадує гігантську великоголову морську свинку. Голова велика, масивна з широкою тупою мордою. Верхня губа товста. Вуха короткі, округлі. Ніздрі широко розставлені. Очі маленькі, розташовані високо на голові і віднесені дещо назад. Гнізд капібара не будує. В даний час цих гризунів розводять на спеціальних фермах в Венесуелі заради шкіри і м'яса. Жир капібар використовується у фармацевтиці.

харчування

Харчування у капібар на волі включає в себе плоди і бульби, сіно і траву, водні рослини

тривалість життя

Тривалість життя 10-12 років

подивитись інших тварин