Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Какаду Гоффіна
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Какаду
Поширення Індонезія
опис виду

Один з найбільш дрібних представників сімейства. Його розмір не перевищує 30 см, при середній вазі 300 г. Забарвлення оперення біле, внутрішня сторона махового і рульового пір'я блідо-жовтого кольору. Чубчик круглий, з маленьких пір'я червоного кольору. Безпера зона навколо очей блакитного або світло-сірого кольору. Населяють субтропічні і тропічні ліси. Крім лісів можуть заселяти і окультурені ландшафти. Какаду Гоффіна в окремих випадках може бути досить галасливим птахом. Дорослі папуги, потрапляючи в неволю, спочатку бувають замкнутими і не товариськими; в подальшому ж стають ручними і довірливими. Цей какаду - дуже активна птах. Яйця висиджують обоє батьків: самка вночі, самець удень. Вперше успішне розмноження в Європі було в 1974 році в Голландії.

харчування

Харчуються квітами, плодами, зерном, насінням

тривалість життя

Більше 30 років

подивитись інших тварин