Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Какаду чорний пальмовий
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Какаду
Поширення Австралія, Нова Гвінея
опис виду

Це найбільший папуга, що живе в Австралії. Тіло 60-80 см, хвіст 25 см, дзьоб 9 см. Вага 500-1100 г. Оперення чорне. У самця знизу на рульовому пір'ї є червоні смуги. Хохол складається з вузьких і довгих пір'їн, що завжди знаходиться в піднятому стані. Населяють вологий тропічний ліс (Нова Гвінея), савани, узлісся, лісосіки, заболочені території, до 1350 м над рівнем моря. Вдень у пошуках корму тримаються дрібними зграями. Ночуючи парами на деревах або в гнізді. Пара створюється на все життя. У кладці одне яйце. У будівництві гнізда беруть участь обидва батьки. У період розмноження самець стукає палицею по порожній колоді, попереджаючи інших птахів про те, що дана територія зайнята. Чорному какаду доводиться постійно вести боротьбу за гнізда з іншими птахами. Самці з'ясовують стосунки між собою за допомогою лап.

харчування

Плоди, горіхи, насіння, ягоди, квіти, бруньки, комахи і їх личинки. В основному чорний какаду годується на деревах, на землі підбирає насіння і плоди

тривалість життя

У природі невідома; в зоопарку рекорд становив 100 років (Шенбрунн, Відень).

подивитись інших тварин