Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Гіацинтовий ара
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Попугаевые
Поширення Південна Америка
опис виду

Гіацинтовий ара майже цілком пофарбований в яскравий кобальтово-синій колір. Лише під міцним темно-сірим дзьобом і навколо очей можна помітити безпері місця жовтого кольору. Сіро-синій хвіст іноді навіть довший, ніж тулуб папуги. На потужних сірих лапах розташовані гострі, загнуті кігті. Гіацинтового ара можна сміливо назвати одним з найбільших папуг у світі. Його довжина сягає одного метра, а розмах крил 80 см. Вага дорослого папуги близько 1,5 кг. Будують гнізда гіацинтові ара в дуплах високих дерев з м'якою деревиною, в ущелинах скель або на стрімких схилах поблизу річок. За допомогою дзьоба і лап вони роблять собі затишне житло з м'якою підстилкою з тирси. Вид занесений до Міжнародної Червоної Книги як вразливий - IUCN (VU). Вперше гіацинтовий ара був описаний у 1790 році британським натуралістом-орнітологом Джоном Летемом. Це відомий вчений кінця XVIII століття, що дав наукові назви багатьом птахам

харчування

Ягоди, фрукти, водні равлики. Але найулюбленішими їх ласощами є пальмові горіхи, які птахи без особливих зусиль розбивають своїм потужним дзьобом

тривалість життя

Близько 40-50 років

подивитись інших тварин