Тварини
Екопарку
Птахи водойм
Гавайська казарка
Клас Птицы
Загін Гусеобразные
Сімейство Утиные
Поширення Гавайські острови, Європа
опис виду

Птах типової «гусячої» зовнішності, але володіючи щільною статурою, він виглядає витончено. Розміри дорослої особини 56-71 см, вага від 1,5 до 3 кг. Біля основи шиї є темне кільце-намисто. На спині птаха розташовані білі і коричневі діагональні смуги, а загальний тон забарвлення гавайської казарки - сіро-коричневий. Пір'я на голові і потилиці чорне, нагадує маску. Перетинки лап недорозвинені, тому основне середовище її проживання - суша. У природі живе на схилах вулканів, порослих різноманітною, але нечисленною рослинністю. Птах може гніздитися навіть на висоті 2400 м над рівнем моря. Ці гуси ведуть практично виключно сухопутний спосіб життя, тому що на Гавайських островах відповідних водойм немає. В кінці XIX століття чисельність казарок на Гавайських островах оцінювалася в 25 000 особин. Надмірне полювання і інтродукція хижаків привели до того, що в 1952 році тут залишалося менше 30 особин. З тих пір в природу було випущено близько 1000 казарок, виведених в штучних умовах в Англії і на Гаваях. В результаті таких дій цей вид вдалося врятувати від повного вимирання. В даний час його чисельність (на Гавайських островах) становить близько 750 особин. Вид занесений до Міжнародної Червоної Книги як вразливий - IUCN (VU)

харчування

Основу харчування складають рослини-сукуленти. Також годується зеленими частинами рослин і невеликими плодами

тривалість життя

У середньому 7 років, іноді в зоопарках доживають до 14 років

подивитись інших тварин