Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Філіппінський какаду
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Какаду
Поширення Філіппінські острови і острів Палаван
опис виду

Папуга середніх розмірів. Довжина тіла 32 см, хвоста - 11,5 см, крила - 33 см, дзьоба - 3,2 см. Забарвлення оперення біле. Щоки блідо-рожеві. Хохол короткий, всередині червонувато-жовтого кольору, зверху білий. Нижня сторона крил і рульові пера мають жовтуватий відтінок. За останні 10-15 років популяція зменшилася на 60-90%. Вважається, що на початок 1990 року в природі залишилося 1-4 тис. особин. Філіппінський какаду занесений до Міжнародної Червоної книги як вид, що знаходиться в критичній небезпеці - IUCN (CR). Це один з найрідкісніших какаду в світі. У домашніх умовах ці птахи можуть жити довго, але не становлять великого інтересу для любителів природи, тому що не володіють здібностями до відтворення слів. Птахи, вирощені в неволі, легко приручаються, але при нестачі спілкування привертають до себе увагу постійними криками або общипуванням пір'я.

харчування

Харчуються квітами, плодами (мангрове дерево, гуава, дикі банани), зерном (молода кукурудза, рис), насінням. Філіппінський какаду здійснює спустошливі набіги на посіви кукурудзи та рису

тривалість життя

Більше 50 років

подивитись інших тварин