Тварини
Екопарку
Перната мозаїка
Ему
Клас Птицы
Загін Казуарообразные
Сімейство Эму
Поширення Австралія
опис виду

Це один з небагатьох видів нелітаючих птахів, йде другим по величині після африканського страуса. Ему досягає висоти 150-190 см при вазі 30-55 кг. Забарвлення оперення коричневе, верх голови і шия чорні, на голові є ділянки голої шкіри сіро-синього кольору. Самки зазвичай більші за самців і мають більш темне забарвлення оперення, шкіра на голові у них забарвлена більш яскраво. Потужні ноги з трьома пальцями дозволяють птахам з легкістю долати великі відстані, розвиваючи іноді швидкість до 50 км на годину. Ему також прекрасні плавці і при можливості із задоволенням купаються в будь-яких водоймах. Самець будує гніздо, що представляє собою поглиблення в землі, заповнене листям, гілочками і травою, а самка лише зрідка відвідує його. Самка з інтервалом в 2-4 дні відкладає від 5 до 15 яєць зеленого кольору (кожне яйце важить 450-650 г). Самець висиджує кладку близько 8 тижнів і весь цей час він не їсть, не п'є і не випорожнюється!

харчування
Ему всеїдні, але співвідношення тваринної і рослинної їжі в їх раціоні може змінюватися в залежності від пори року. Ему завжди вибирають найбільш поживні частини рослин: насіння, плоди, квіти і молоді корінці. Влітку ему з'їдають велику кількість комах, особливо гусениць, коників і жуків, а також дрібних хребетних. Для перетирання грубих частин їжі в шлунку вони ковтають камінці вагою до 50 г.
тривалість життя

У природі 12-15 років, в неволі - до 30 років

подивитись інших тварин