Тварини
Екопарку
Птахи водойм
Чорний лебідь
Клас Птицы
Загін Гусеобразные
Сімейство Утиные
Поширення Австралія, Тасманія, Європа
опис виду

Птах типової «лебединої» зовнішності. Оперення і лапи чорного кольору, білим є лише окреме пір'я, заховане в глибині. На краях крил у чорних лебедів кучеряве (закручене) пір'я. Дзьоб яскраво-червоного кольору з білим кільцем у краю. Довжина від 110 до 140 см (самки дещо менші за самців). Розмах крил 160-200 см. Вага в середньому 5-6 кг (зустрічаються особини до 8 кг). Чорний лебідь віддає перевагу неглибоким водоймам з прісною водою. Поза шлюбним періодом його іноді можна зустріти і біля берегів річок. Гнізда чорних лебедів - це великі купи рослинності (очерету, рогозу). Діаметр гнізда в основі близько 1 м. Також створюють більші «плавучі» гнізда. Самка відкладає яйця, які згодом по черзі висиджують обоє батьків протягом шести тижнів. Серед усіх лебедів шия чорного лебедя найбільш довга. І коли лебідь летить, здається, що шия становить більше половини всієї його довжини

харчування

Чорні лебеді харчуються переважно водоростями (наприклад, ряскою). У зоопарках не гребують пшеницею чи кукурудзою. Іноді (в Європі) вони общипують прибережні трави або листя з звисаючих над водою гілок плакучих верб

тривалість життя

До 10 років і більше

подивитись інших тварин