Тварини
Екопарку
Птахи водойм
Чорношиїй лебідь
Клас Птицы
Загін Гусеобразные
Сімейство Утиные
Поширення Південна Америка
опис виду

Відмінною ознакою виду є пофарбовані в чорний колір шия і голова на тлі решти сніжно-білого оперення. Очі обрамлені тонкою горизонтальною білою смужкою. Дзьоб сірого кольору, біля основи має великий червоний наріст з горбом. Чорношиїй лебідь є найбільшим водоплавним птахом у Південній Америці і в той же час найменшим представником лебедів у світі. Довжина тіла самки 100-110 см, самця - 140 см. Вага від 3,5 до 6,5 кг. Самці значно більші, ніж самки. Ноги у чорношийого лебедя дуже короткі і мають невластиве для більшості птахів розташування (вони розташовані в задній третині тіла), тому ходьба чорношийому лебедю дається важко. Тому птахи вважають за краще триматися на воді. Чорношиїй лебідь заселяє дрібні озера і прісноводні болота, також зустрічається у лагун і закритих морських бухт. Ці птахи дуже соціальні і товариські, проте на період розмноження ці якості в них згасають, тоді лебеді стають територіальними і поділяються на пари

харчування

Водорості та інші водні рослини, які лебеді витягають, пірнаючи під воду

тривалість життя

У природних умовах чорношиїй лебідь може дожити до 7-10 років, а в неволі - до 20 років

подивитись інших тварин