Тварини
Екопарку
Суперхижаки – кішки
Чорна пантера
Клас Млекопитающие
Загін Хищные
Сімейство Кошачьи
Поширення Від Центральної Америки до боліт і сельви півночі Аргентини
опис виду

Ягуар - найбільша кішка Нового Світу. Довжина тіла без хвоста 120-185 см, хвіст 45-75 см. Висота в холці становить 68-76 см, рідко - до 81 см. Звичайний нормальний дорослий самець великого підвиду важить близько 90-110 кг (в середньому близько 90-95 кг), а самка - 60-80 кг. Рекорд в природі становить 158 кг. Самка на 20% менша і легша. Спосіб життя ягуарів одиночний. Ягуар - сутінковий хижак. Його найактивніші мисливські години припадають на час після заходу сонця. Давно відомо про існування чорних ягуарів - меланістів. Чисельність таких особин не пов'язана з екологічними і географічними умовами. В одному виводку можуть з'явитися кошенята різного забарвлення. У темних особин хутро скоріше не чорне, а темно-коричневе, на якому при яскравому освітленні помітний характерний плямистий малюнок. Розташування плям і точок на шкурі ягуара носить індивідуальний характер. Чорні ягуари найчастіше зустрічаються в Бразилії.

харчування

Основна його здобич: капібари і копитні на кшталт оленів-мазам, пекарі та тапірів; але він нападає і на птахів, мавп, лисиць, змій, гризунів. Полює ягуар і на черепах - його потужні щелепи здатні розкусити їх панцир.

тривалість життя
Рекорд - 22 роки в неволі, в природі рідко доживають до 10 років. Приблизно 50% смертей відбуваються до 2-річного віку
подивитись інших тварин