Тварини
Екопарку
Планета мавп
Бурий чорноголовий капуцин
Клас Млекопитающие
Загін Приматы
Сімейство Капуциновые
Поширення Південна Америка
опис виду

Найбільший з усіх капуцинів. Довжина тіла 32-57 см, хвоста - 34-56 см. Вага 1300-4800 г (самці). Забарвлення шерсті від темно-коричневого і гірчично-жовтого до чорного. Обличчя має світло-червоний відтінок. На маківці пляма чорного волосся, яке називається шапочкою. Над вухами ростуть чубчики чорного волосся, тому друга назва цього виду - чубатий капуцин. Кисті, стопи, хвіст чорного або темно-коричневого кольору, хвіст довгий, хапальний. Це єдиний вид капуцинів, який згортає свій хвіст кільцем. Капуцини користуються заслуженою репутацією одних з найбільш кмітливих видів приматів Америки. У природі нерідко розбивають горіхи камінням або розбивають занадто тверді плоди об міцні сучки дерев, а спійманих квакш обтирають об кору дерев, зчищаючи з них слиз. У неволі добре піддаються навчанню

харчування

Мавпи цього виду харчуються фруктами, причому, завдяки особливо міцній щелепі, можуть з'їсти фрукти великого розміру, чого не можуть собі дозволити інші мавпи. У раціоні присутні рослини, молоді пагони, серцевина дерев, комахи, рептилії, пташині яйця, дрібні ссавці типу мишачих лемурів. Під час сухого сезону, коли запаси їжі обмежені, капуцини поїдають серцевину пальми Scheeleapalm.

тривалість життя
25-30 років (32 роки - офіційний рекорд довголіття, зафіксований у зоопарку Мехіко).
подивитись інших тварин