Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Великий жовтохохлий какаду
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Какаду
Поширення Нова Гвінея, Австралія, Індонезія
опис виду

Один з найбільших і найвідоміших представників сімейства. Вага самця - 810-920 г, самки - 845-975 г. Основне забарвлення оперення біле з жовтуватим відтінком на нижній стороні рульових і махових пір'їн. Нижня сторона хвостового пір'я жовта. Чубчик на голові з вузького подовженого пір'я теж жовтого кольору - своєрідна візитна картка цього виду. Населяють пальмові і евкаліптові ліси, поля і савани з високими деревами, обов'язково недалеко від води. Звичні в садах і парках великих мегаполісів (наприклад, зустрічаються в центрі Сіднея). Гнізда влаштовують у дуплах високих дерев (краще евкаліпт), що ростуть біля води. Гніздо знаходиться на висоті 3,5-30 м. При нестачі відповідних дерев можуть гніздитися в щілинах скель. У будівництві гнізда беруть участь обидва батьки

харчування

Основу харчування складають плоди, горіхи, бруньки, суцвіття, ягоди, квіти, насіння і коріння трав, дрібні комахи і їх личинки

тривалість життя

Більше 50 років

подивитись інших тварин