Тварини
Екопарку
Папуги – співрозмовники людини
Шляхетний зелено-червоний папуга
Клас Птицы
Загін Попугаеобразные
Сімейство Попугаевые
Поширення Нова Гвінея, Північ Австралії, Південні Молуккські і Соломонові острови
опис виду

Папуга середніх розмірів. Довжина тіла 35-40 см; вага до 450 г. Населяють густі тропічні ліси на висоті 600-1000 м над рівнем моря. Найчастіше ведуть одиночний спосіб життя, але зустрічаються і зграї. Гніздяться в гущавині лісу, в дуплах високих дерев, розташованих на висоті 20-30 м від землі. У благородних папуг (що унікально для представників сімейства) самці чітко відрізняються від самок. Забарвлення самців і самок цих папуг сильно розрізняється. У самців основний колір зелений з блакитним відтінком. У оперенні самки переважає червоно-вишневий колір. Деякий час натуралісти навіть вважали їх різними видами. У період розмноження самки ніколи не покидають околиць свого гніздового дерева. Вже за місяць до початку кладки вони забираються в свої дупла і більшу частину часу сидять там, висунувши назовні яскраво-червону голову або всю верхню частину тулуба. У кладці 2 яйця, які самка висиджує протягом 26 днів. Самці значну частину часу проводять, збираючи корм для самки, а потім і для пташенят. У дупло самці не допускаються - забравши у них принесену їжу, самка сама розподіляє її між пташенятами

харчування

Харчуються фруктами, насінням, соковитими бруньками, квітами і нектаром

тривалість життя

Тривалість життя 40-50 років

подивитись інших тварин